Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Γιατροί χωρίς σύνορα

Την Τέταρτη 25 Απριλίου το σχολείο μας πήγε στην πλατεία Γεωργίου γιατί έκαναν παρουσίαση οι γιατροί χωρίς σύνορα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
Οι γιατροί χωρίς σύνορα δημοιουργήθηκαν το 1971 από μία ομάδα Γάλλων γιατρών και δημοσιογράφων που πίστευαν με πάθος ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ιατρική φροντίδα. Έτσι εξελίχθηκαν στη μεγαλύτερη διεθνή,ανεξάρτητη,ιατρική οργάνωση, η οποία παρέχει ιατρική βοήθεια οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη χωρίς καμία διάκριση!Ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη και βοήθουν άτομα που έχουν πέσει θύματα καταστροφών,πολέμων,επιδημιών.Πραγματοποιούν εκστρατείες εμβολιασμού,βοηθόυν υποσιτισμένα παιδιά,πρόσφυγες,θύματα ξεχασμένων ασθενειών και επιδημιών όπως η χολέρα,η ελονόσια,η φυματίωση κ.α. και παρέχουν θεραπεία σε ασθενείς του AIDS.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Η υποστήριξη 3,000,000 δωρητών τους σε όλο των κόσμο είναι αυτή που τους δίνει τα μέσα για να ανταποκρίνονται άμεσα στις επείγουσες καταστάσεις. επίσης αυτή η υποστήριξη τους διασφαλίζει την αμεσότητα και την ανεξαρτησία της δράσης τους!Διασφαλίζουν τη σωστή διαχείρηση των δωρεών τους..Διαθέτουν πάνω από το 80%των πόρων τους στις αποστολές τους και το 20%για ενέργειες ανεύρεσης πόρων και διοικητικά έξοδα.

Όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε έτσι ώστε να σωθόυν πολλές ζωές. Ειμάστε πολλοί τυχέροι που δεν είμαστε στη θέση τους και αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε! Όταν εμεις χαλάμε άσκοπα λεφτά σε πράγματα που καταστρέφουν τον εαυτό μας όπως είναι 1 πακέτο τσιγάρα, με αυτά τα 3 ευρω μπορούμε να σώσουμε 3 ζωές αφού μόνο η θεραπεία ενός ασθενή κατά της χολέρας κοστίζει μόνο 0,97 ευρω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου