Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Αντίο ΑΛΕΞΗ...


Είναι σωστή συμπεριφορά αστυνομικών όταν πιάνουν τα αθώα παιδιά που διαδηλώνουν για το δίκιο τους και να τα σαπίζουν στο ξύλο κι τους άλλους που καταστρέφουν ολοσχερώς την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις να τους αφήνουν έτσι; Είναι σωστό όταν βλέπουμε να βαράνε ένα 15χρονο κοριτσάκι που απλά διαδηλώνει για τα δικαιώματα του; Τι εικόνες είναι αυτές που βγαίνουν προς τα έξω; Κατά τη γνώμη μου ένα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών είναι έτσι. Λένε δεν είναι όλοι ίδιοι, εντάξει το πιστεύουμε αλλά γιατί όλοι μάς δείχνουν την ίδια εικόνα;;; Ποιος μπορεί να μας απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα; Στη θέση του δύστυχου Αλε/νδρου Γρηγορόπουλου θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από μας!!! Σε λίγο καιρό θα βλέπουμε αστυνομικό και θα τρέχουμε, δε θα νοιώθουμε προστατευμένοι, κάθε άλλο θα νοιώθουμε ότι απειλούμαστε! Τώρα πια το “Γελαστό παιδί”, που έλεγαν κι οι φίλοι του, χάθηκε για πάντα!

Είναι δυνατόν να έχει χαθεί μια αθώα ζωή και εμείς να ασχολούμαστε με περίπου τρεις μήνες, που τώρα πια ξεχάστηκε και τα Μ.Μ.Ε. σώπασαν, ήταν τόσο σημαντική, αλλά παρ’ όλ’ αυτά δεν άλλαξαν τα πράγματα κι αυτή μπορεί να είναι και η διαφορά της με το πολυτεχνείο!!! Η νέα γενιά, η δική μας γενιά για ακόμα μια φορά θα σκύψει το κεφάλι στην εξουσία και θα συνεχίσει έτσι σ’ έναν λάθος δρόμο που το καμένο δένδρο και τα στολίδια του στο Σύνταγμα; Σαφώς και δεν υποστηρίζω αυτούς που καίνε και καταστρέφουν την περιουσία του καθενός, αλλά αυτά είναι υλικά αγαθά τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν και μπορούν να δημιουργηθούν καινούρια, όμως…τη ζωή δε μπορεί κανένας να τη γυρίσει πίσω!!! Πιστεύω πως η 6η Δεκεμβρίου ίσως γίνει σαν τη 17η Νοεμβρίου, γιατί η εξέγερση που είχε γίνει πριν κάποιοι άλλοι τον χάραξαν για μας χωρίς καν να μας ρωτήσουν!!!!

Έχουν περάσει τόσες μέρες από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το θέμα απασχόλησε τους δημοσιογράφους, ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας και όχι μόνο, αλλά κυρίως τη νεολαία.
Όταν άρχισαν οι εκδηλώσεις θυμού από μαθητές και φοιτητές, η κυβέρνηση ακόμα και ημέρα πένθους αφιέρωσε για να σταματήσουν οι αντιδράσεις.
Τώρα πια δεν έχουμε ακούσει τίποτα και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το θέμα της δολοφονίας. Όλα σταμάτησαν και μερικοί πιστεύουν ότι αυτό το θέμα θα καλυφθεί και οι ένοχοι δεν θα τιμωρηθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου