Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Η συμμετοχή της Πάτρας στην ώρα της Γης

Η Πάτρα, έδειξε τον δρόμο μέσα από το σκοτάδι, συμμετέχοντας στην παγκόσμια «Ώρα της Γης», το βράδυ του Σαββάτου(28/3/09). Δήμος, σπίτια και επιχειρήσεις, μόλις το ρολόι έδειξε 20.30, έσβησαν τα φώτα απλώνοντας σκοτάδι στις περισσότερες γειτονιές της πόλης.

Στην Πλατεία Γεωργίου τα φώτα έσβησαν και πολίτες, κρατώντας αναμμένες δάδες στα χέρια σχημάτισαν το σήμα της ειρήνης, δίνοντας μια διαφορετική νότα στο κέντρο της πόλης, ενώ τα φροντιστήρια ΚΑΠΑ είχαν φροντίσει να στήσουν τηλεσκόπια, έτσι ώστε όλοι να μπορέσουν να παρατηρήσουν τα αστέρια στον ουρανό, εκμεταλλευόμενοι την συσκότιση.

Ο δήμος της Πάτρας, κατέβασε τους διακόπτες σε όλα τα δημοτικά κτήρια, ενώ και επιχειρήσεις φρόντισαν να σβήσουν τα φώτα, συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια για εξοικονόμησης ενέργειας υπέρ του περιβάλλοντος. Μοναδική παραφωνία, ήταν ίσως το ότι στην υπό κατασκευή πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου τα φώτα εδώ και μήνες παραμένουν σβηστά, οι κολώνες φωτισμού… άναψαν, φωτίζοντας την πλατεία στις 8.30 ακριβώς!

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, όπου οι υπεύθυνοι έσβησαν τον διακοσμητικό φωτισμό μέχρι τις 9.30, δείχνοντας ότι συμμετέχουν ενεργά στην παγκόσμια κοινή διαμαρτυρία για τις κλιματικές αλλαγές και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Και οι πολίτες της Πάτρας όμως δεν πήγαν πίσω, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τα περισσότερα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης έσβησαν τα φώτα για μια ώρα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Εκτός όμως από την Πάτρα, μαζική συμμετοχή επέδειξαν και οι υπόλοιποι Δήμοι της Αχαΐας, ενώ συνολικά τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν πάνω από 400 Δήμοι σε ολόκληρη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου