Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Οι αλλαγές των ασχολιών των νέων

Τα τελευταία χρόνια οι ασχολίες των εφήβων και γενικότερα των νέων έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Φυσικά αυτό είναι ένα αποτέλεσμα της εξέλιξης της τεχνολογίας που σήμερα της χρωστάμε πάρα πολλά.
Τώρα πια οι νέοι δεν πηγαίνουν έξω βόλτα για να συναντήσουν κάποιο φίλο τους αλλά αντίθετα κάθονται στο σπίτι ανοίγουν το msn και μπορούν να μιλήσουν εύκολα μαζί τους. Ακόμα μπορούν να κάνουν οπτικοακουστική συνομιλία μαζί τους.
Επίσης τα λευκώματα, όπου οι νέοι έγραφαν τα παλιά χρόνια τις σκέψεις τους, σήμερα έχουν αντικατασταθεί από τα blogs, τα ηλεκτρονικά ημερολόγια, που γνωρίζουν ημέρες δόξας, ειδικά στην Ευρώπη.
Απ’ ότι καταλαβαίνουμε σιγά σιγά αλλάζουν πολλά πράγματα αλλά κάποια άλλα μένουν ίδια. Όπως για παράδειγμα οι περισσότεροι νέοι δεν αντέχουν να κάθονται όλη την ημέρα μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση και να χαζεύουν, έχουν την ανάγκη να βγουν λίγο έξω να ξεσκάσουν και να συναντήσουν τους φίλους τους. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που νέοι έχουν επηρεαστεί πολύ από την τεχνολογία και ο καλύτερός τους φίλος είναι ο υπολογιστής και η τηλεόραση.
Επίσης έχουμε και περιπτώσεις μικρών παιδιών που είναι κολλημένα στο play station ή σε κάτι παρόμοιο. Μπορεί να χρωστάμε πολλά στην τεχνολογία και για αυτό να θέλουμε να την χρησιμοποιούμε αλλά όπως και σε όλα τα πράγματα πρέπει να έχουμε ένα μέτρο. Γιατί μπορεί κάποιες φορές οι αλλαγές των ασχολιών να είναι θετικές αλλά μπορεί να είναι και αρνητικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου