Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

H ασχολία των νέων με το internet

Τώρα πια η τεχνολογία έχει εισχωρήσει στη ζωή μας κι έτσι οι περισσότεροι έφηβοι στον ελεύθερό τους χρόνο, τους αρέσει να «σερφάρουν» στο Internet! Με τι ασχολούνται όμως εκεί?
Σ’ αυτήν την ηλικία αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και φήμη είναι οι συνομιλίες με άλλα άτομα που είναι μέλη σε διάφορες ιστοσελίδες π.χ hi5, facebook, myspace κ.α, είτε η συνομιλία είναι άμεση, είτε έμμεση. Αυτό αποτελεί μια διασκέδαση για τα παιδιά, όμως δεν ξέρουμε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ,διότι όταν οι συνομιλίες γίνονται με άγνωστα άτομα, κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω απ’ αυτά και τι αναζητούν από μας. Μπορεί όμως ένας έφηβος να προστατευτεί απ’ όλα αυτά? Αυτό το αφήνω στη δική σας κρίση….
Η καθημερινή μας ζωή, μας έχει προσφέρει «απλόχερα» αρκετά παραδείγματα με εφήβους που έχουν πέσει στην παγίδα των άγνωστων ομιλητών. Ένα πρόσφατο γεγονός αναφέρεται σε μια κοπέλα 13 χρονών, στην Αμερική- την πατρίδα των P.C- που έπεσε θύμα κακοποίησης από μεσήλικη γυναίκα υποστηρίζοντας ότι ήταν συνομήλικο κορίτσι με φιλικές προθέσεις, που όμως την υποχρέωναν να κάνει άσχημες πράξεις και τέλος να προκύψει μια συνάντηση με στόχο την εκμετάλλευση της 13 άχρονης.
Εν κατακλείδι η άπειρη αυτή κοπέλα αποδεικνύει τρανταχτό παράδειγμα προφύλαξης από επικίνδυνες συνομιλίες στο Internet.Να θυμάστε: δεν δημοσιεύουμε ποτέ προσωπικά στοιχεία π.χ αριθμούς τηλεφώνων, διευθύνσεις, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.α… Γι αυτό έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, προσέχοντας πάντα τις παγίδες που κρύβουν οι απρόσωπες γνωριμίες……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου