Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Star wars: The force unleashed


Ο Darth Vader στέλνει τον μυστικό του μαθητή σε μια επική αποστολή με το μέρος της

Αυτοκρατορίας ώστε να εξολοθρεύσει όλους του εναπομείναντες Jedi. Οι εκδόσεις του PlayStation 3 και του Xbox360 είναι μια high definition πανδαισία και με μηχανές φυσικών που εμφανίζονται για πρώτη φορά όπως η Euphoria Physics Engine. Η έκδοση του Wii επικεντρώνεται στις μάχες με τα φωτόσπαθα και επίσης έχει 5 μυστικά επίπεδα που δεν εμφανίζονται στις άλλες εκδόσεις με επιπλέον επιλογή versus για μάχες σώμα με σώμα με έναν φίλο σας. Επίσης οι φορητές εκδόσεις και η έκδοση του PlayStation 2 θα καλύψουν όλους τους κατόχους χωρίς η Lucas Arts να αφήνει κάποιον παραπονεμένο.
Σε κανέναν, ως τότε, δεν είχε επιτραπεί να αγγίξει εκείνη τη χρονική περίοδο (επεισόδιο 3,5) κάτι που οδήγησε αμέσως σε φοβερό ενθουσιασμό οπαδούς και δημιουργούς. Τι συνέβη στον Anakin όταν πέθανε η Padme; Πως εξοντώθηκαν οι υπόλοιποι Jedi; Πως δημιουργήθηκε η Rebellion; Αυτά και πολλά ακόμη ήρθε να απαντήσει το Force Unleashed.
Στο νέο παιχνίδι της LucasArts έχουμε τον έλεγχο του Starkiller, του μυστικού μαθητευόμενου του Darth Vader, ο οποίος τον βρήκε και τον μεγάλωσε από μικρό παιδί ως έναν αξιόμαχο και ισχυρό Sith. Με την αυτοκρατορία να ελέγχει ήδη τον γαλαξία εδώ και χρόνια, ο Darth Vader αποφασίζει να στείλει τον μαθητή του σε μια αποστολή εξόντωσης των τελευταίων Jedi που έχουν ξεφύγει.
Το σχέδιό του έχει όμως διπλό νόημα καθώς, στην ουσία, εκπαιδεύει τον Starkiller και ταυτόχρονα τον δοκιμάζει έτσι ώστε να μπορέσουν μαζί να εξοντώσουν τον Emperor Palpatine και να εξουσιάσουν αυτοί τον γαλαξία.
Στο ταξίδι του ο Αpprentice θα έχει για συντροφιά τον Proxy -ένα ρομπότ που τον προστατεύει από μικρό και ταυτόχρονα προσπαθεί να τον...σκοτώσει- αλλά και την Juno Eclipse, την πιλότο του σκάφους του. Θα ζήσετε νέα δράματα και θα κερδίσετε νέες επικές μάχες, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι όλα όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι, έχουν εγκριθεί από τον George Lucas ως canon. Αυτό σημαίνει ότι το Force Unleashed είναι στην ουσία το Star Wars Episode 3,5! Σεναριακά λοιπόν, το παιχνίδι αριστεύει.Αν και δεν θα ζήσετε κάποια φοβερή έκπληξη του τύπου [No Luke, I am your father] το σενάριο είναι εξαιρετικά καλογραμμένο, με πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες και στιγμές.
Σε συνδυασμό με την απίστευτη ατμόσφαιρα του τίτλου, θα αφήσει σίγουρα και τους πιο απαιτητικούς οπαδούς του σύμπαντος Star Wars ικανοποιημένους. Μοναδικό μελανό σημείο, η ολοκλήρωση της Dark Side, την οποία βρήκαμε λίγο προχειροφτιαγμένη.Λέμε της Dark Side γιατί το παιχνίδι προσφέρει και Light Side ολοκλήρωση, η οποία -κατά τον George Lucas- είναι και η σωστή. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ο παίκτης επιλέγει πoιο μονοπάτι θα ακολουθήσει μόνο την τελευταία στιγμή στο παιχνίδι, αναιρώντας έτσι κάθε ύπαρξη επιλογής στο σύνολο του παιχνιδιού.
To όνομα του τίτλου περιγράφει πλήρως το συναίσθημα και την αισθητική του παιχνιδιού. Ο παίκτης είναι ο πιο ταλαντούχος χρήστης της Force όλων των εποχών και αυτό αποδεικνύεται από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ξεχάστε τα απλά σπρωξίματα Force Push που είχατε δει ως τώρα, ή τον μικρό ηλεκτρισμό του Emperor, ή και ακόμα και τον Yoda να σηκώνει ολόκληρο X-Wing. Ο Starkiller είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ πολεμική-force-μηχανή, με τις δυνάμεις του να αγγίζουν τα όρια της υπερβολής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου